Wat is Tokenization

'Tokenization' wordt veelal gebruikt voor betalingen via credit card. Het afronden van een transactie met een credit card is namelijk een lang proces met veel invoervelden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor fouten en, in het ergste geval, afgebroken betalingen.

Om het aantal afgebroken betalingen terug te dringen wordt 'tokenization' gebruikt. Dit is in essentie een banksysteem koppelen aan een winkelsysteem. Deze optie kunt u gebruiken wanneer 'Recurring Payments' voor credit cards ingeschakeld is in uw account. Voor elke betaling via credit card wordt een 'Recurring ID' aangemaakt, waarmee de betaalgegevens van de klant worden versleuteld in een 'token'. Deze kan niet worden gebruikt om klantgegevens te herleiden, waardoor het minder aantrekkelijk is voor fraudeurs. Het Recurring ID is een uniek nummer gegenereerd door MultiSafepay, die verwijst naar de creditcardgegevens van de initiële betaling van de betreffende consument. Hierdoor hoeft de consument dus niet steeds opnieuw alle gegevens in te vullen: hij/zij kiest de bestaande betaalmethode (via credit card). Hierop kan u als merchant een directe transactie inschieten door te verwijzen naar het unieke Recurring ID van de betreffende consument.

Voor de consument betekent dit dat de 'customer journey' soepeler verloopt omdat een transactie voltooien een stuk eenvoudiger wordt. Hierdoor worden herhaalaankopen gestimuleerd, vooral via mobiel en tablet.

Heeft u na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem dan contact op met de afdeling Sales of met uw persoonlijke contactpersoon.

Altijd de laatste nieuwtjes ontvangen?