Hoe digital wallets uw online checkout verbeteren

Eén van de beste manieren om uw conversie te optimaliseren in 2022? Zorg voor een frictieloze betaalervaring. Door de gehele winkelervaring te stroomlijnen, kunt u uw webshop klaarstomen voor succes. Met de groei van ecommerce, en de toenemende hoeveelheid bedrijven die online zaken doet, is het essentieel om uw potentiële klanten het zo makkelijk mogelijk te maken. Onnodige frictie is dus uit den boze.

In dit artikel gaan we kijken naar digital wallets - één van de beste, en trending, manieren om uw checkout te optimaliseren. Wij kijken wat hun grootste voordelen zijn en wat ze voor u kunnen betekenen. 

Digital wallets: in het kort

De belangrijkste digital wallets zijn Apple Pay, Google Pay, AliPay en WeChat Pay. Deze wallets slaan alle vier kaartgegevens op, waardoor gebruikers gemakkelijk via hun telefoon kunnen betalen in fysieke en online winkels. 50% van de Europese consumenten heeft in 2020 ten minste één keer met een digital wallet betaald, 80% zegt van plan te zijn om er in de komende 12 maanden één te gebruiken en 40% zegt regelmatig gebruik te maken van digital wallets.  

Met de stijgende populariteit van omnichannel shopping (het verbinden van verschillende apparaten en kanalen), is het geen verrassing dat wallets zo goed passen in het huidige online betaallandschap. De flexibele integratie die digital wallets mogelijk maken is een cruciaal ingrediënt in succesvolle customer journeys. 
Met de succesvolle customer journey in gedachten, kijken we verder naar de voordelen die ze te bieden hebben. 

Mobile-first mentaliteit

Shoppen via mobiele apparaten is wereldwijd de dominante manier van winkelen geworden. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat in de VS de mobiele handel is gestegen van 39,1% een paar jaar geleden tot 72,9% in 2021. 
Vooral voor mobiele shoppers zijn digital wallets een uitstekend middel om hun betaalervaring te vereenvoudigen. Stel dat u veel tijd en geld besteedt aan het optimaliseren van uw webshop voor de mobiele shopper, maar alleen betaalmethoden aanbiedt die de klant redirecten naar externe pagina’s en veel gegevens laten invullen. Dan sluit uw betaalervaring niet aan op de winkelervaring. Frictie tijdens de checkout is over het algemeen een no-go, maar vooral op mobiele apparaten. 

Met digital wallets kunnen uw klanten belangrijke gegevens in hun wallet opslaan, zoals betalings- en verzendgegevens, zodat ze die niet hoeven in te voeren wanneer ze hun aankoop afronden. Daarnaast kunnen ze verifiëren met biometrische functies. Dit leidt tot een gemakkelijke, snelle checkout. 

Directe integratie

Apple en Google Pay bieden een innovatieve integratiemethode voor uw webshop. Deze directe integratie die zij aanbieden, stelt uw klanten in staat het product direct vanaf uw productpagina te kopen. De automatisch ingevulde gegevens in de wallet worden geverifieerd vanaf uw productpagina en de aankoop wordt afgerond. Door de checkout volledig te omzeilen, is de winkelervaring ongeëvenaard snel. Dit zal uw conversie aanzienlijk verhogen en van elke klant een terugkerende klant maken. 

Als u dieper wilt ingaan op hoe deze directe integratie precies werkt, kan ons andere artikel u daarbij helpen.

Direct integration

Apple and Google Pay offer an exciting integration method for your business. The so-called direct integration they offer allows your customers to purchase the product off of your product page directly. So the auto-filled data that’s in the wallet will be authenticated from your product page, and the purchase will be finalized. By completely circumventing the payment stage, the shopping experience is unrivaled. This’ll boost your conversion significantly and turn any customer into a returning one. 

If you’d like to dive deeper into how this direct integration works exactly, our other article can help you out.

Stroomlijn het verificatieproces

Nu kaartbetalingen steeds veiliger worden, en dus meer verificatie- en authenticatieprocedures vereisen, bieden digital wallets een goed alternatief. 3DS 2.0 introduceerde een nieuwe manier om betalingen te verifiëren via biometrie, een aanzienlijke upgrade ten opzichte van haar voorganger. 
Hoewel deze veiligheidscontroles goed zijn, kunnen ze frictie veroorzaken voor shoppers door externe redirects en het moeten openen van bijvoorbeeld hun bankapps om te verifiëren. 

Dat is waar digital wallets weer het proces vereenvoudigen door de verificaties in de telefoon te integreren. De klant wordt niet in een externe verificatieflow gepushed, maar kan gewoon op uw website met een biometrische functie verifiëren. Hierdoor kunnen ze in-app of op de website blijven zonder omleidingen. Op deze manier zorgt u ervoor dat uw klanten een eersteklas winkelervaring hebben. 

Minimaliseer afwijzingen vanuit de bank

Wellicht een minder groot probleem (maar wel één dat samenhangt met het authenticatieproces) is de daadwerkelijke autorisatie door de banken zelf. Hoewel de autorisatiepercentages zijn verbeterd met 3DS 2.0, is er nog steeds een aanzienlijk verlies van inkomsten als gevolg van betalingen die worden geweigerd door de uitgevende bank. De geïntegreerde beveiliging die digital wallets bieden, is een cruciaal hulpmiddel bij het minimaliseren van deze afwijzingen en zal de betalingsstroom voor uw bedrijf alleen maar verder optimaliseren. 

Voorkeur van de gebruiker

Naast de bovenstaande voordelen, die meer technisch en aan de verwerkingskant van betalingen liggen, zijn digital wallets ook uitstekend om nieuwe klanten aan te trekken. Als gebruikers die gewend zijn Apple Pay te gebruiken, zien dat u de betaalmethode niet aanbiedt, loopt u het risico een potentiële klant te verliezen, enkel en alleen omdat u de betaalmethode van hun voorkeur niet aanbiedt. Uit onderzoek van BigCommerce blijkt dat 8% van de klanten ervoor kiest om elders zaken te doen omdat hun betaalmethode niet wordt aangeboden. Dit onderzoek ging dieper in op de belangrijkste redenen waarom klanten ervoor kiezen om hun winkelwagens te verlaten:

  • 61%: Extra costs (shipping, taxes, fees) were too high
  • 35%: Didn’t want to create an account
  • 27%: The checkout process was too long or complicated
  • 24%: Couldn’t see or calculate total order cost up-front
  • 22%: Reported the website had errors or crashed.
  • 18% Didn’t trust the site with their credit card information
  • 16%: Delivery timeline was much too slow
  • 10%: Didn’t believe the returns policy to be fair or satisfactory
  • 8%: Didn’t see their preferred method of payment
  • 5%: Their credit card was declined

De dikgedrukte redenen uit deze lijst zijn allemaal redenen die te maken hebben met betaalmethoden zelf, en digital wallets kunnen u helpen elk van deze problemen op te lossen. 

 


Klaar om uw checkout te verbeteren?

Bent u al MultiSafepay merchant?

Dat kan in een paar klikken. Neem contact met ons op en wij regelen het voor u. 

Contact

Nog geen MultiSafepay merchant?

Geen zorgen, neem contact op en dan bespreken we de mogelijkheden met u.

Contact

Altijd de laatste nieuwtjes ontvangen?