MultiSafepay: 'Ruim 48% Magento-webwinkeliers heeft interesse in app'

Bestellen via een app het gebeurt al in apps van grote webwinkels zoals Bol.com, Zalando of Amazon maar ook MKB’s hebben hier oren naar. Uit eigen onderzoek van MultiSafepay is gebleken dat bijna de helft van de aangesloten webwinkeliers interesse heeft in een eigen app. MultiSafepay heeft mede hierom de handen ineen geslagen met JMango360, een platform waarop webwinkels eenvoudig en tegen geringe kosten zelf een eigen m-commerce app kunnen ontwikkelen. De eerste apps zijn inmiddels gelanceerd.

MultiSafepay werkt doorlopend aan innovaties zoals het verbeteren van fraudefilters, het continu optimaliseren van de betaalomgeving, en het aansluiten van nieuwe wereldwijde betaalopties. Uit een onderzoek in samenwerking met JMango360 bleek dat bijna de helft van de aangesloten Magento-gebruikers interesse toonde in een eigen app.

De keuze voor een samenwerking met JMango360 was snel gemaakt, geeft Pieter Stal, commercieel directeur van MultiSafepay, aan. "Net als wij richt JMango360 zich niet alleen op een paar grote spelers. Door de vriendelijke prijsstelling is hun dienstverlening ook toegankelijk voor kleine- en middelgrote webwinkels. Bij bouwers van custom-apps moet je denken aan wekenlang maatwerk per webwinkel, en tienduizenden euro’s aan kosten. JMango360 biedt direct een goed doorontwikkeld product voor een duidelijk maandbedrag. De apps zijn trouwens ook visueel erg aantrekkelijk." De samenwerking tussen MultiSafepay en JMango360 blijkt een groot succes, want de eerste tientallen m-commerce apps staan inmiddels live.

Als belangrijkste doelstelling van een m-commerce app noemen veel webwinkels het verhogen van de loyaliteit van hun beste klanten. Leo Diemel, eigenaar van LEDlampenkopen.nu en gezamenlijke klant van MultiSafepay en JMango360 noemt de app “schitterend” en is verheugd met de “eerlijke prijs”: “De app heeft de aankoopfrequentie van mijn meest loyale klanten verhoogd. Mijn cijfers zeggen genoeg.”

Ook webwinkel Hip voor de Heb heeft inmiddels een eigen app, naar eigen zeggen omdat klanten “er al om vroegen”. Al snel wisten trouwe klanten de app te vinden: “In de eerste maand hadden we direct al ruim 50 transacties, terwijl we de app niet eens hadden aangekondigd”. Hip voor Heb is zeer tevreden over de kwaliteit en zegt dat hun app “een stuk intuïtiever en prettiger is in gebruik” is dan een mobiele website.

“Niet alle klanten van een webwinkel zullen diens app installeren, alleen je meest trouwe, terugkerende klanten zullen dit doen”, aldus Pieter Stal. “Over de volle breedte van ons klantenbestand zien wij echter dat de 10% meest loyale klanten van een webwinkel goed zijn voor meer dan de helft van diens omzet. Als een webwinkel met zijn app de aankoopfrequentie van die loyale klanten met 25% kan verhogen, dan realiseer je dus direct een omzetstijging van ruim 12,5%. Conclusie: apps verhogen de loyaliteit van je beste klanten”.

Eelco van Wijk, commercieel directeur van JMango360, geeft aan blij te zijn met de vruchtbare samenwerking. "Niet alleen staan meerdere apps van MultiSafepay klanten binnen een paar maanden live, dankzij MultiSafepay is de mobiele betaalervaring ook dermate slim ingericht, dat onze deelnemende webwinkels een hoge conversie meten. JMango360 is weliswaar te koppelen met elke PSP, maar MultiSafepay is wel heel ver met haar mobiele flows en lanceert binnenkort ook haar eigen SDK (Software Development Kit). Consumenten ervaren daar een prettig betaalproces wat duidelijk terug te zien is in het hoge conversiepercentage."

Heeft u vragen na het lezen van dit bericht vragen? Neem contact met ons op.

Altijd de laatste nieuwtjes ontvangen?