MultiSafepay lanceert volledig op maat gemaakt Mirakl x Magento 2 integratie

Het werken met de juiste technologie en partners is cruciaal in het creëren van een schaalbare bedrijfsstructuur. Eén van onze klanten kwam naar ons toe met de wens om internationaal te groeien, en de vraag was dan ook om de infrastructuur te bouwen waarmee zij die wens tot een realiteit konden maken.

Om ons te helpen dat doel te behalen, hebben wij de hulp van één van onze partners ingeroepen, E-TALES. Met hun begeleiding hebben wij van de grond af een volledig functionele betaal integratie voor Mirakl gebouwd. Volledig gefocust op het verwerken van de complexe betaalinfrastructuur die nodig is voor internationale groei. 

E-TALES bestaat uit een getalenteerd team van ontwikkelaars, designers en creatievelingen die van digitale ontwikkeling houden. Zij onderscheiden zich door uit te blinken in het vertalen van een business behoefte naar creatieve technische oplossingen. Bij MultiSafepay werken wij graag met gelijkgestemden, en E-TALES past perfect in dat plaatje. In dit artikel gaan wij dieper in op de aanleiding van onze samenwerking, en het eindresultaat. 

Allereerst, waarom Mirakl?

Eén van de belangrijkste punten voor onze klant was het doel om een infrastructuur op te zetten waarmee internationale uitbreiding zo eenvoudig mogelijk gehouden wordt. Als uw bedrijf als platform of marketplace functioneert, bent u vast bekend met de Mirakl oplossing. Deze wordt gebruikt door grote namen zoals Coca-Cola, Airbus, Mediamarkt en Toyota, en heeft dus een reputatie als één van de beste middleware oplossingen voor platforms en marketplaces. 

Met deze informatie is het dan ook geen verrassing dat onze klant graag gebruik wilde maken van de Mirakl middleware voor hun bedrijfsstructuur. Daarnaast staat de MultiSafepay Magento 2 integratie bekend als één van de beste betaal integraties voor dit platform, met een uitstekende mix van innovatieve oplossingen en geavanceerde verbindingen met de grote PWA applicaties. 

De wens van onze klant was dan ook een combinatie van de MultiSafepay Magento 2 integratie en de Mirakl middleware oplossing. Wat stond deze wens in de weg? Wij hadden op dit moment nog geen connectie met Mirakl. Gelukkig konden wij terecht bij onze partner E-TALES - waarmee wij samen een plan opgezet hebben om een full-suite oplossing te bouwen; door de Magento 2 front end met de Mirakl infrastructuur en de MultiSafepay betaal interface te combineren. 

De oplossing: een Mirakl integratie op maat

De in-house capaciteiten van MultiSafepay zijn perfect voor een situatie zoals deze. Onze developers zijn samen met E-TALES aan het werk gegaan om de fijne kneepjes van dit platform te leren. 
Onze integratie is vervolgens zo opgezet dat de marketplace operator zo veel mogelijk controle over de money flow heeft. Door de Mirakl APIs in onze Magento / Mirakl integratie te verwerken, wordt alleen relevante informatie aan de verkopers op het platform getoond, terwijl de operationele processen simpel en efficiënt blijven voor de operator. 

Het vertalen van complexiteit naar simpliciteit 

Kenmerkend van een marketplace of platform is de verscheidenheid aan verkopers op het platform; producten binnen één bestelling komen vaak van verschillende verkopers uit verschillende markten. Binnen Mirakl kan de platform operator verschillende commissies en toeslagen instellen voor de verkopers op het platform. Dit zorgt voor orders met producten uit verschillende landen, met verschillende regels en wetten, met verschillende commissies en toeslagen. Zoals u al aan ziet komen leidt dit tot uiterst complexe transacties. 
Het goed verwerken van deze complexiteit is één van Mirakl’s sterke punten, aangezien het de operator in staat stelt om hun marketplace processen volledig aan te passen. De Mirakl APIs zijn erg goed in het sturen van de logica die nodig is om de eerdergenoemde complexe transacties goed uit te voeren. Onze integratie krijgt dit datapakket vanuit Mirakl aangeleverd, waarna onze integratie de geldstromen op de juiste manier verwerkt en uitvoert. Zo is het resultaat een variabel commissie model, waarbij fees in mindering gebracht worden en inkomend saldo naar de verschillende seller accounts gestuurd wordt. 
 


De verschillende verkopers op het platform krijgen alleen de informatie te zien waarmee zij hun gedeelte van de transactie kunnen volbrengen. Het overzicht wordt alleen getoond aan de marketplace operator, zodat deze een goed beeld heeft van alles wat er met de geldstromen gebeurt. 
Laten we wat dieper ingaan op enkele features in onze integratie. 

Mirakl - Pay-in

Als een marketplace waar veel verschillende producten verkocht worden is het essentieel om de stroom van gelden goed onder controle te hebben. Door onze bestaande platformfuncties en kennis van betalingen toe te passen, kon onze integratie makkelijk gekoppeld worden met de Mirakl Pay-in module. Zo konden alle inkomende betalingen naar de juiste verkopers accounts gestuurd worden. De marketplace operator heeft ook hier volledige controle, en kan zowel vaste als variabele bedragen inhouden.

Mirakl - Pay-out

Geld dat binnenkomt moet uiteraard ook weer uitbetaald worden. Normaal gesproken heeft iedere verkoper zijn of haar eigen MultiSafepay account (en rekening), waardoor het saldo gemakkelijk verplaatst kan worden tussen de accounts. 
Om het operationele stukje zo eenvoudig mogelijk te houden kan de operator het pay-out proces (de uitbetaling) via het dashboard of de API regelen. 

MultiSafepay - onboarding

De onboarding flow van Mirakl zelf is uitstekend, maar bij MultiSafepay houden we dit stukje graag in eigen handen. Wij willen tenslotte ervoor zorgen dat alle nieuwe sellers conform onze voorwaarden zijn. Daarnaast is onze onboarding ook bijzonder snel, en kunnen nieuwe verkopers met 15 minuten online en actief zijn. Accounts van bestaande verkopers kunnen in Mirakl toegevoegd worden, waardoor de marketplace operator de mogelijkheid krijgt om haar bestaande business eenvoudig door te zetten naar de nieuwe structuur. 

Het resultaat: een toekomstbestendige bedrijfsstructuur

Nu dit systeem volledig up-and-running was, kon de gezamenlijke klant van MultiSafepay en E-TALES van start met een bedrijfsstructuur die volledig ingesteld was op internationale groei. 

Mirakl is een uitstekende oplossing om nieuwe klantsegmenten aan te boren, en vrijwel onbeperkt te blijven schalen. Qua operations krijgen de verschillende verkopers op het platform alleen te zien wat relevant is voor hen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld wanneer een bestelling producten van vijf verschillende verkopers bevat; de verkopers zien alleen het gedeelte van de order wat zij uit moeten voeren, terwijl de operator de gehele order ziet. Zo blijft het voor de verkopers eenvoudig en overzichtelijk, en kan de operator een goed overzicht bewaren. 

“In alle jaren dat wij met MultiSafepay werken, hebben wij ze leren kennen als een partij die samenwerking en de techniek op orde hebben. Daarom wilden wij ook graag samen met hun deze betaal integratie op maat voor Mirakl bouwen.”

Wij blijven van mening dat de beste samenwerkingen bestaan uit input en arbeid van beide kanten. Onze samenwerking met E-TALES valt precies binnen dit kader, en samen hebben wij mooie ontwikkelingen gemaakt. Het resultaat van deze samenwerking is deze uitstekende Mirakl betaal integratie waar onze cliënt nog jaren van kan genieten. 


Meer weten?

Neem contact op met onze expertsCheck onze GitHub

Altijd de laatste nieuwtjes ontvangen?