Omnichannel betalingen - Vereenvoudig en automatiseer uw financiële administratie

Het reconciliëren van uw betalingen is één van de meest uitdagende onderdelenv an het succesvol runnen van uw online bedrijf. Het proces zorgt ervoor dat de betalingen in uw bank matchen met uw facturen en betalingen.

Het gehele proces is vrij complex, en daardoor ook gevoelig voor (handmatige) fouten. Des te meer transacties u doet, des te sneller het proces chaotisch wordt.

Het is daarom in uw belang om te kijken of er een manier is waarop dit makkelijker kan, en misschien zelfs automatisch.

In dit artikel nemen wij u mee in de verschillende opties waaruit u kunt kiezen, en hoe de juiste samenwerking uw financiën aanzienlijk kan verbeteren.

Meer transacties = meer complexiteit

Het matchen van uw financiële gegevens met uw uitgaande en inkomende betalingen kan lastig zijn. Een goed voorbeeld zijn de betaalmethoden die gebruikt worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bankoverschrijvingen, credit cards en Buy Now, Pay Later betalingen. De uitbetalingen voor deze betaalmethoden zijn volledig verschillend. Ook kan het zo zijn dat uw klant verkeerde parameters invult bij de order, de betaling te laat is, het bedrag verkeerd is of de klant een terugbetaling wilt. Dit soort processen hebben allemaal invloed op en maken uw financiën ingewikkelder. 
Bij het runnen van een omnichannel bedrijf wordt dit alleen maar complexer. Door betalingen te verwerken via twee kanalen komt er een extra dimensie bij waar u rekening mee moet houden. 

De juiste samenwerking

Het automatiseren van uw financiën is cruciaal om uw omnichannel bedrijfsstructuur schaalbaar te houden. Door te werken via een dashboard waarin beide uw kanalen samengebracht worden maakt u al een grote stap. Zo heeft u inzicht in al uw betalingen, klantgegevens en statusupdates via één plek. Ook is vervolgens het automatiseren makkelijker – u hoeft tenslotte maar één datastroom te automatiseren in plaats van twee. 
Het goed regelen van uw financiën hoeft u niet alleen te doen, een payment service provider zoals MultiSafepay maakt ook dit proces aanzienlijk eenvoudiger voor u.

Automatisch afletteren met de hulp van een omnichannel payment service provider 

Een payment provider maakt uw bedrijfsprocessen beter, maar hoe?

  1. Door als tussenpersoon tussen u en uw bank te functioneren, zorgen wij dat het verzamelde saldo van uw betalingen goed verwerkt wordt, ook in het geval van terugbetalingen.
  2. Centralisatie is cruciaal. Via ons platform verwerkt u gemakkelijk in-person en online betalingen via hetzelfde kanaal. Zo heeft u één plek waar u al uw financiën inziet en regelt.
  3. Rapportages op uw manier inplannen, dat gaat ook gemakkelijk via ons platform. U kunt bijvoorbeeld via email of het SFTP protocol rapportages gemakkelijk inplannen en beheren. 
  4. De juiste integraties maken alles makkelijker. Zo kunt u bijvoorbeeld onze Exact integratie gebruiken om uw boekhouding eenvoudig te synchroniseren en automatiseren.
  5. Mocht uw smaak daar niet bij zitten, kunt u via onze API alle kanten op. 

De voordelen van automatisering voor een omnichannel bedrijf

Maar wat levert het u op? 

  • Bewaar het overzicht: door al uw data op één plek inzichtelijk te maken is het eenvoudiger om het overzicht te bewaren.
  • Bespaar tijd & geld: één geautomatiseerde datastroom bespaart u een hoop tijd, die u anders aan uw administratie moet besteden. Dit geldt voor de tussentijdse rapportages, maar ook voor de jaarafsluiting. Het zoveel mogelijk wegnemen van deze handmatige processen maakt uw bedrijf minder gevoelig voor fouten, wat uiteraard geld en werk bespaart. De middelen die u hier bespaart kunt u vervolgens weer investeren in het verbeteren van andere bedrijfsprocessen en plannen in uw toekomst. 

Automatisering is niet eenvoudig, maar wanneer u alles goed ingericht hebt zal uw financiële administratie aanzienlijk makkelijker worden – met alle positieve gevolgen van dien. 

De eerste stap kan lastig zijn, maar wij helpen u graag op weg.  

Neem contact op

 

Altijd de laatste nieuwtjes ontvangen?