Geïntegreerde betalingen – Laat klanten direct in uw checkout betalen en verhoog uw conversie

Verwerk sneller betalingen met MultiSafepay. Onze payment components integreren het gehele betaalproces in uw checkout.

Verminder redirects en cart abandonment rates, en verhoog uw conversie met onze geïntegreerde betaaloplossing.

Voordat wij in de voordelen duiken, laten we eerst eens kijken naar het andere populaire alternatief: hosted betalingen.

Embedded vs. Hosted 

Wanneer u kijkt naar de verschillende manieren om betalingen te verwerken in uw checkout, zijn er twee betaalstromen waar u uit kunt kiezen. Dit zijn hosted (redirect) of embedded (direct) stromen. 

Hosted betalingen (redirect) 

Een hosted betaalstroom stuurt de consument van uw website naar een betaalpagina welke door MultiSafepay gehost wordt (vandaar de naam). 

Over het algemeen zijn hosted betalingen gemakkelijk te integreren en configureren, maar bieden zij minder opties wanneer u de betaalervaring wilt aanpassen. Hosted betaalpagina's zijn zeer veilig en worden onderhouden door de payment service provider, wat weer minder werk betekent voor de merchant.  

Het kan voorkomen dat klanten die naar een externe (de hosted) pagina gestuurd worden ervoor kiezen om hun betaling af te breken – vooral klanten die op hun hoede zijn voor phishing of fraude. Maar er zijn ook klanten die juist vertrouwen krijgen bij het zien van de naam van een bekende payment servcie provider. Kijkend naar het hele plaatje kan het zo zijn dat hosted redirects een negatieve invloed hebben op uw conversie. 

Embedded betalingen (direct) 

Embedded betalingen verkorten het betaalproces voor uw klanten. Een hosted betaaloplossing stuurt klanten dus naar een betaalpagina, en een embedded oplossing haalt deze redirect volledig uit het betaalproces. Daarom heet het een directe betaalstroom. 

De klanten die een consument in moet vullen zijn geïntegreerd in uw checkout, waardoor zij minder hoeven te klikken en sneller kunnen betalen.  

Geïntegreerde betalingen zijn de toekomst van online transacties, aangezien zij frictie verwijderen op een cruciaal punt. Eenmaal geconfigureerd zijn zij een uitstekende manier om uw conversie te verhogen.  

Voordelen van geïntegreerde betalingen  

Geef de juiste betalingen weer

Onze embedded checkout detecteert automatisch waar uw klant vandaan winkelt. Op basis van locatie kunt u bepaalde betaalmethoden weergeven of verbergen, en zelfs bepalen in welke volgorde zij getoond worden. iDEAL is een goed voorbeeld, deze betaalmethode is in Nederland een must-have, maar buiten Nederland vrijwel nutteloos. Via onze oplossing wordt bijvoorbeeld iDEAL automatisch bovenaan gezet in Nederland, maar verborgen voor klanten uit het buitenland.  

Onze component sorteert en toont dynamisch betaalmethoden zoals iDEAL, Bancontact, Bizum en MyBank, afhankelijk van uw markt en locatie.  

Ontdek hoe dit werkt

Razendsnelle herhaalaankopen

Wanneer u onze embedded oplossing integreert kunt u gebruik maken van onze tokenization technologie. De eerste keer dat een klant een betaalmethode gebruikt, krijgen zij de keuze om de betaalmethode op te slaan en te versleutelen. Bij hun volgende bezoek kunnen zij de betaalmethode dan met één klik opnieuw gebruiken.  

Wanneer tokenization met geïntegreerde betalingen gecombineerd wordt creëert u een uitstekende, frictieloze betaalervaring. U moet alleen tokenization activeren in uw backend en u kunt ermee aan de slag.  

Learn more about tokenization 

Kom niet in aanraking met gevoelige data

Het proces van tokenization (wat hierboven beschreven wordt) is een groot voordeel van geïntegreerde betalingen. Doordat onze velden in uw checkout zitten, komt de gevoelige data niet in uw systeem terecht. Deze gegevens worden rechtstreeks naar ons doorgestuurd. Dit is een belangrijk punt in het geval van een potentiële data lek of breach, aangezien u geen betaalgegevens in uw systeem hebt. Hierdoor bent u ook niet aansprakelijk voor eventuele boetes die hierbij zouden komen kijken. 

Uw checkout, uw stijl

De consument kiest voor uw website, dus een redirect naar een andere betaalpagina (met een ander logo en kleuren) kan voor wantrouwen zorgen. Dit is verleden tijd als u voor een embedded oplossing kiest. Uw logo en branding blijven altijd aanwezig aangezien de consument niet van uw website weggestuurd wordt. Daarnaast kunt u de CSS voor de verschillende velden en buttons aanpassen aan uw huisstijl. 

Update automatisch

Een bijkomend voordeel van onze components zijn de automatische updates en features die u van ons ontvangt. Wij kunnen vanaf onze kant gemakkelijk nieuwe oplossingen en features aanzetten. Hierdoor hoeft u minder onderhoud te doen en gaat u automatisch mee met de laatste ontwikkelingen in de markt.  

Alles bij elkaar 

De combinatie van al deze voordelen zorgt voor een uitstekende betaalervaring voor uw consument, en een eenvoudigere workflow voor u. De conversie van uw checkout wordt beter door de volgorde van betaalmethoden, de kortere betaaltijd en het verwijderen van de redirect. Aan uw kant maken de automatische updates en het uit handen geven van de PCI-DSS vereisten uw leven een stuk makkelijker. 

 

Gemiddeld merken merchants na de integratie van payment components een toename van 14-25% in hun conversie” 

 

Geactiveerd met één klik

U zou denken dat het veranderen van de betaalstroom in uw checkout een technisch en tijdsintensief proces is, maar niets is minder waar. Onze payment components kunnen geactiveerd worden met één klik in uw backend.  

Als uw platform compatible is kunt u in enkele seconden onze oplossing activeren.  

Snel, eenvoudig, en zonder frictie – net als de betalingen voor uw klant na activatie.  


Klinkt als muziek in uw oren? 

Onze ecommerce experts beantwoorden graag uw vragen. Voor technische informatie kunt u terecht op onze Docs. 

Neem contact op Meer informatie

 

Altijd de laatste nieuwtjes ontvangen?