Buy Now, Pay Later - de toekomst van online betalingen?

In recente jaren heeft Buy Now, Pay Later (BNPL) zich ontwikkeld tot één van de grootste trends in ecommerce. De BNPL formule geeft klanten een unieke manier om hun betalingen te volbrengen door middel van termijnen, vaak zonder rente. De verlaagde cart-abandonment-rate en de verhoogde orderwaarde zijn bijkomende voordelen voor bedrijven. Deze factoren, in combinatie met de toenemende populariteit van BNPL in zijn geheel, hebben tot de voorspelling geleid van Bank of America dat de totale BNPL bestedingen tegen 2025 meer dan 1 biljoen euro zal passeren.

In dit artikel kijken wij naar hoe BNPL precies werkt en wat het voor uw bedrijf kan betekenen.

Buy Now, Pay Later, de huidige situatie in Europa

In de laatste maanden van 2021, heeft Sia Partners een onderzoek gedaan naar BNPL in Europa en de meest populaire methoden. Uit dit onderzoek bleek dat Groot-Brittannië (één van de eerste landen die de PSD2 regelgeving goed implementeerde) een belangrijke innovator is geweest in de BNPL sector. In Frankrijk is achteraf betalen rond 2010 populair geworden, waarna het een jaarlijkse groei van ongeveer 20% bereikte, wat resulteerde in een totaal transactievolume van 6 miljard in 2019. Eén van de achterliggende spelers op de Europese markt was Italië, waar de betaalmethode nog steeds niet erg populair is. Echter met de huidige trends en ontwikkelingen is de verwachting dat ook daar achteraf betalen steeds populairder zal worden. Kijkend naar Europa en de markt, is het glashelder dat BNPL haar rol als mainstream betaalmethode zal gaan innemen. Ieder jaar komen er nieuwe varianten en alternatieven uit, gecreëerd door grote spelers zoals Amazon en PayPal.

Hoe het werkt en wat het kan betekenen voor uw bedrijf

Er zijn veel verschillende smaken wanneer het aankomt op BNPL oplossingen, maar ze zijn allemaal vergelijkbaar op een aantal vlakken. Het betalen in termijnen (soms veel, maar soms ook weinig) en het gespreid betalen zonder rente zijn een belangrijk onderdeel van de meerderheid van de betaalmethoden. BNPL biedt consumenten een eenvoudig, maar snel checkout proces, wat één van de belangrijke drijfveren voor het succes van de methode is. Wanneer de consument de betaalmethode selecteert wordt er een korte verificatie/authenticatie van gegevens uitgevoerd, en dan is de bestelling vaak afgerond. Ook is er vaak geen account nodig, waardoor klanten de definitie van een frictieloze betaalervaring krijgen. 

Belangrijkste voordelen

BNPL biedt voordelen voor de klant, maar ook voor de merchant. Wij zetten de voordelen voor u uiteen. 
Voor consumenten kan een BNPL betaalmethode de ideale uitkomst zijn voor momenten waarop zij minder geld te besteden hebben, of op zoek zijn naar een manier om een grote aankoop over een periode te verspreiden (zonder creditcard). BNPL verhoogt in dit geval hun koopkracht. Als bedrijf is het aanbieden van een BNPL methode, en het weergeven aan de consument op een makkelijk bereikbare pagina, dus een manier om nieuwe klanten aan te trekken (als zij op zoek zijn naar BNPL opties). Daarnaast laten statistieken zien dat klanten die BNPL betaalmethoden gebruiken minder vaak hun aankoop afbreken. Naast de eerdergenoemde voordelen, stimuleert de snelle, eenvoudige checkout procedure van BNPL herhaalaankopen. Voor bedrijven die nieuw zijn op de markt is het tevens een uitstekende tool om nieuwe klanten over de streep te trekken. Het vasthouden van een product zal altijd een goede manier zijn om het vertrouwen van klanten te winnen.

De toekomst van BNPL - MultiSafepays perspectief

Met de recente groei, en de constant toenemende populariteit van ecommerce in de meeste Europese landen, verwachten wij dat BNPL alleen maar belangrijker zal worden als online betaalmiddel. Met een betaalmethode die zo consumentgericht is als BNPL, merken wij onder fintech bedrijven dat er een meer holistische benadering aangenomen wordt. Steeds meer resources worden besteed aan het creëren van snelle en naadloze checkout ervaringen. 
Financiële instellingen staan steeds meer open voor de mogelijkheden die BNPL te bieden heeft, en kijken in toenemende mate naar BNPL oplossingen die specifiek voor hun merk of platform gemaakt zijn. Wij, als innovatieve leverancier van betaaloplossingen, zien dit als een behoefte die wij uitstekend kunnen vervullen. Betaaloplossingen op maat zijn een vaste kracht geworden in onze mix van producten en oplossingen. Via onze in-house development hebben wij een gevarieerd aanbod aan oplossingen ontwikkeld, voor een verscheidenheid aan ecommerce bedrijven. Door deze oplossingen in-house te ontwikkelen kunnen wij onnodige derde partijen uit het proces verwijderen en betrouwbare, flexibele oplossingen leveren. Met de laatste ontwikkelingen in de betaalindustrie, zien wij de toekomst voor BNPL rooskleurig in, en wij zijn enthousiast om een actieve bijdrage te leveren bij de ontwikkeling van deze betaalmethode.


Wilt u BNPL toevoegen aan uw betaalmix?

Neem contact op

Blijf up-to-date van het laatste nieuws

 

Altijd de laatste nieuwtjes ontvangen?