Klarna

 

Klarna is een achteraf betaaldienst waarvoor een extra configuratie en meer informatie nodig is. Hier treft u alle benodigde informatie over Klarna.

Klarna integratie

 

Voordat de integratie kan beginnen dient elke merchant een aanvullende overeenkomst met Klarna te ondertekenen in verband met de tarieven en om de benodigde Klarna Merchant Number (EID) en Shared Secret (Wachtwoord) te verkrijgen. Deze gegevens dient u te sturen naar MultiSafepay zodat wij de Klarna Gateway in uw Merchant Account kunnen configureren. MultiSafepay verzorgt alle benodigde ondersteuning gedurende dit proces en zal het contract faciliteren waar mogelijk.

Zodra de Klarna Gateway geconfigureerd is kunt u de integratie voltooien door gebruik te maken van één van onze plugins of door uw eigen implementatie te realiseren met behulp van onze API.

Go Live Procedure

 

Zodra de implementatie van Klarna is afgerond kunt u per e-mail een verzoek voor een zogeheten acceptatietest sturen naar [email protected]. MultiSafepay en Klarna hebben samen besloten dat elke merchant die live gaat met Klarna eerst een acceptatietest dient te voltooien. Het doel van deze acceptatietest is ervoor zorgen dat elke Klarna integratie perfect verloopt.

Het Activeren van een Klarna Order

 

Nadat een consument de betaalmethode Klarna heeft geselecteerd, maakt MultiSafepay een Klarna-transactie aan met de status "Not Shipped". Nadat de merchant producten heeft verzonden naar de klant dient de betreffende order geactiveerd te worden zodat het communicatieproces naar de consument te initiëren. Na 14 werkdagen ontvangt MultiSafepay de verdiensten via Klarna en worden deze verdiensten door MultiSafepay op de balans van de correcte Merchant Account beschikbaar gemaakt.

Om een Klarna order te activeren logt u eerst in op uw account via MultiSafepay Control selecteert u de betreffende Klarna order om de details van de transactie in te zien. Onder 'Order Details' ziet u de knop 'Change Order Status'. Hier kunt u de status wijzigen naar "Shipped" en, indien gewenst, Track & Trace details toevoegen.

Klarna ondersteunt niet een Auto-Ship functie, waardoor alle Klarna orders handmatig geactiveerd dienen te worden.

Refund van een Klarna Transactie

 

Om een refund uit te voeren voor een Klarna transactie volgt u de volgende stappen:

  • Login op MultiSafepay Control
  • Navigeer naar 'Transacties' > 'Transactieoverzicht' en zoek de transactie op waarvoor u een refund wenst uit te voeren door bijvoorbeeld de zoekbalk te gebruiken
  • Selecteer de betreffende transacties om de transactiedetails te bekijken
  • Rechts op deze pagina treft u de details van de order en ziet u een blauwe Refund knop
  • Hier kunt u order regels verwijderen of een refund uitvoeren van het totaalbedrag.

Refunds voor Klarna transacties kunnen ook worden uitgevoerd door gebruik te maken van de Refund API.

Klarna Reserveringsnummer & Factuurnummer

 

Voor elke Klarna transactie zal Klarna een Reserveringsnummer en een Factuurnummer genereren. Wanneer de Klarna transactie is gegenereerd maar de order nog niet door Klarna is geactiveerd, treft u het Reserveringsnummer in de betreffende Klarna order door de transactie details te bekijken. Met dit zogeheten Klarna Reserveringsnummer kunnen merchants contact opnemen met Klarna voor eventuele opkomende vragen inzake dit proces.

Zodra een Klarna order verzonden is (Shipped) treft u het zogeheten Klarna Factuurnummer in de transactie details van de betreffende Klarna transactie. Dit Factuurnummer kunnen merchants eveneens gebruiken om met Klarna contact op te nemen indien er vragen zijn.

Alle vragen betreffende Klarna orders en transacties richt u rechtstreeks aan Klarna via [email protected]

Klarna Statussen

 

MultiSafepay gebruikt zowel order- als transactiestatussen voor Klarna transacties. De transactiestatus verwijst naar de status van de feitelijke betaling, terwijl de orderstatus enkel verwijst naar de status van de bestelling. Hieronder treft u een beschrijving van de verschillende statussen.

Transactie Status Order Status Omschrijving
Uncleared Not Shipped De Klarna order is niet verzonden en nog geen gelden ontvangen.
UnclearedShippedOrder is geactiveerd, gelden nog niet ontvangen.
PaidCompletedOrder is geactiveerd, gelden ontvangen.
DeclinedDeclinedDe merchant heeft de order handmatig geannuleerd.

 

Klarna Afletteren & Rapporages

 

MultiSafepay ondersteunt een volledige integratie van de betaalmethode Klarna. Dit betekent dat alle Klarna betalingen binnenkomen op het Multisafepay-account van de betreffende merchant. De betaalmethode Doordat een volledige integratie van Klarna wordt ondersteund kunnen wij Klarna toevoegen aan alle bestaande rapportages zoals de financiële rapportages en de MT940 export.

Na 14 werkdagen ontvangt MultiSafepay gelden van Klarna, deze worden vervolgens beschikbaar gemaakt voor alle betrokken merchants. Na 18-19 dagen worden de verdiensten bijgeschreven op de balans van uw MultiSafepay-account.

Aanpassen van Klarna Facturen

 

Klarna biedt alle merchants de mogelijkheid om de facturen die worden verstuurd naar hun klanten aan te passen conform de huisstijl van uw onderneming. Om de stijl van de facturen aan te passen dient u in te loggen op uw Klarna Merchant Account en hier de gewenste aanpassingen door te voeren. Alle vragen hieromtrent kunt u direct richten aan Klarna.