Account Approval

Screeningprocedure

Zodra u de integratie van het MultiSafepay betaalsysteem op uw website heeft voltooid, kunt u beginnen met het verwerken van transacties. Om de gelden op uw Multisafepay-account te kunnen uitbetalen naar uw zakelijke bankrekening, is de afdeling Risk en Screening wettelijk verplicht om een controle uit te voeren. Zodra uw account volledig is goedgekeurd kunt u een uitbetaling naar uw zakelijke bankrekening faciliteren in MultiSafepay Control

Wilt u weten welke producten en diensten niet verkocht kunnen worden met de betaalservice van MultiSafepay? Klik dan hier

Benodigde documenten

Om bovengenoemde controle uit te kunnen voeren verzoeken wij u vriendelijk om de volgende documenten* te uploaden in uw account: 

 • Kopie uittreksel Kamer van Koophandel 
 • Kleurenkopie geldige identiteitsbewijs van de bestuurders en/of van de personen met 25 procent of meer belang in een bedrijf door bijvoorbeeld aandelen, zeggenschap of winstdeling 
 • Een betaling van 1 EUR van uw zakelijke bankrekening. Deze betaling kunt u hier in gang zetten. Belangrijk: de tenaamstelling van uw zakelijke rekening dient exact overeen te komen met een handelsnaam zoals vermeld op uw Kamer van Koophandel-uittreksel. 
 • Getekende MultiSafepay-overeenkomst. 

*Bovengenoemde documenten zijn de 'standaard' benodigde documenten die nodig zijn om een controle van uw account uit te voeren. Afhankelijk van overige factoren, zoals bijvoorbeeld bedrijfsstructuur, is het het mogelijk dat u wordt verzocht om aanvullende documenten aan te leveren. 

Uw website(s) koppelen in uw MultiSafepay-account 

Klik in MultiSafepay Control op 'Ga naar activatie' om een website toe te voegen onder het laatste kopje 'Websites'. Om betalingen te kunnen verwerken heeft u een Site ID en Site Secure Code nodig, en/of eventueel een API Key. De Site ID en Site Secure Code dient u in te voeren in uw webshop plugin. 

Gegevens vermelden op uw website

Naast het aanleveren van bovengenoemde documenten verzoeken wij u om de volgende informatie te vermelden op uw website: 

 • Kamer van Koophandel-nummer 
 • BTW-nummer
 • Algemene voorwaarden met vermelding van het herroepingsrecht (14 dagen) 
 • Privacybeleid
 • Volledige wettelijke bedrijfsnaam, vestigingsadres, telefoonnummer, e-mailadres.

Creditcards

Indien u creditcards** wilt verwerken, ontvangt MultiSafepay graag onderstaande informatie: 

 • Minimale orderwaarde
 • Gemiddelde orderwaarde
 • Maximale orderwaarde
 • Jaaromzet creditcards

**De mogelijkheid bestaat dat een aanvraag wordt afgewezen, bijvoorbeeld omdat een productcategorie niet wordt toegestaan door een bank. 

Deze informatie is in overeenstemming met de Nederlandse en Europese wet- en regelgeving. 

Heeft u vragen over de screeningprocedure? Neem contact met ons op.  

Disclaimer: de informatie op deze website is uitsluitend bedoeld als algemene informatie. Er kunnen geen rechten aan deze informatie worden ontleend. Hoewel de inhoud van deze website met de grootste zorg is samengesteld, kan MultiSafepay niet instaan voor de juistheid en volledigheid van de geboden informatie. Door deze website te bezoeken en/of de op of via deze website aangeboden informatie te gebruiken, verklaart u zich akkoord met de toepasselijkheid van deze disclaimer.