MultiSafepay is the top Payment Services Provider 2021 as named by Emerce 100! Read more

Is uw webwinkel klaar voor de feestdagen?

12/13/2016 Created by Kyara Hartong

Het is net zo belangrijk om uw webshop in te richten voor de feestdagen, maar gek genoeg zijn er veel webshops die geen extra marketing acties ondernemen tijdens de feestdagen. Een gemiste kans, want er valt veel extra omzet te behalen. Deze handige tips helpen u om uw webshop winterklaar te maken!

Richt uw webwinkel in naar de stijl van de feestdag(en)

 

Maak uw webshop sfeervol en feestelijk door relevante afbeeldingen en kleuren te gebruiken. Een kerstboom is immers pas écht een kerstboom wanneer er lichtjes en kerstballen in hangen. Zo is het ook voor uw webwinkel: kleed de pagina’s van uw website mooi aan en zorg voor een feestelijke homepage die mensen in de stemming brengt. Consumenten hebben zo sneller het gevoel dat ze aan het juiste adres zijn voor hun aankopen en zullen daardoor ook sneller een bestelling plaatsen.

Zorg voor leuke extra’s

 

Sinterklaas en Kerst staan in het teken van cadeaus geven, maar ook krijgen. Geef uw klant een kleinigheidje na het plaatsen van een bestelling: stuur bijvoorbeeld een chocoladeletter mee bij de geplaatste bestelling. U kunt natuurlijk ook bijvoorbeeld een kortingscode sturen naar een klant, waarmee hij/zij korting krijgt op de volgende bestelling. Of u kunt ervoor kiezen om tijdelijk geen bezorgkosten rekenen. De extra inzet zal beloond worden, doordat u eenvoudig klantenbinding stimuleert. Daarnaast heeft u een grotere kans dat klanten na de feestdagen weer uw webwinkel bezoeken.

Cadeaubonnen

 

Cadeaubonnen aanbieden in uw webwinkel heeft het hele jaar door voordelen, maar tijdens de feestdagen kunt u hier volop van profiteren. Vooral vlak voor de feestdagen proberen consumenten ‘nog even snel’ een cadeautje aan te schaffen; de tijdsdruk maakt het aanschaffen van een cadeaukaart des te aantrekkelijker. Daarnaast zorgen cadeaukaarten voor meer traffic naar uw website en vergroot het de naamsbekendheid.

Maak volop gebruik van uw klantenbestand

 

Indien u al nieuwsbrieven verstuurd naar uw bestaande klanten kunt u natuurlijk goed inspelen op de aankomende drukte. Vermeld duidelijk cadeautips, kortingen, en speciale acties in uw nieuwsbrief.

Adverteren via social media

 

Adverteren is natuurlijk een uitstekende manier om snel nieuwe klanten te trekken, maar kan ook kostbaar zijn. Overweeg adverteren op social media: adverteren op bijvoorbeeld Facebook is al mogelijk vanaf een paar euro en het bereik is enorm. Om nóg meer potentiële klanten te trekken kunt u bijvoorbeeld ook een speciale actie via social media opzetten, bijvoorbeeld een prijs voor de mooiste kerstfoto.

Stel uw klanten gerust

 

Veel mensen ervaren stress tijdens de inkopen voor de feestdagen: het zoeken naar het juiste cadeau, twijfels over of geschenken in de smaak vallen, piekeren omdat bestelde producten nog niet zijn ontvangen. Neem die twijfels van klanten weg door zekerheid te bieden: stuur uw klanten bijvoorbeeld een bevestiging van hun bestelling en vermeld de verwachte leveringsdatum of verleng tijdelijk de retourperiode.

Betaalgemak

 

Denk ook aan de betaalopties op uw website: heeft u ook een achteraf betaalmethode? Adverteer hier dan mee. Dit is een klantvriendelijke betaalmethode en zal twijfelaars alsnog over de streep trekken. Het bieden van meerdere betaalmethoden is natuurlijk altijd aantrekkelijk: door de klant opties te geven zorgt u voor extra vertrouwen en loopt u minder transacties mis.

Door wat extra aandacht te besteden aan marketing tijdens de feestdagen verhoogt u al snel de conversie in uw webwinkel. Wilt u graag meer weten over deze tips of heeft u vragen over het aanbieden van bijvoorbeeld cadeaubonnen of overige betaalmethoden? Neem gerust contact op met één van onze vriendelijke Sales Adviseurs: +31 20 8500502 of [email protected].