MultiSafepay is the top Payment Services Provider 2021 as named by Emerce 100! Read more

Belgische shoppers over de ideale webshop

03/31/2017

Op 23 maart jl. zijn in België de Safeshops Awards uitgereikt. Webshops konden zich aanmelden om kans te maken op een prijs. De prijzen werden uitgedeeld door een echte vakjury: Belgische online consumenten zelf. Daarnaast heeft Safeshops onderzoek laten doen naar het online koopgedrag van de Belgen, wat een aantal opmerkelijke inzichten opleverde.

Over het koopgedrag van Belgische online shoppers kwamen interessante feiten naar boven. Zo bezoekt 21% van de Belgen dagelijks een webshop, 8% daarvan zelfs meerdere malen per dag. Tevens geven Belgen net zo makkelijk geld uit in buitenlandse webshops; maar liefst 75% koopt weleens over de grens. De Belgen wijken het eerst uit naar Nederlandse webwinkels (59%), gevolgd door Frankrijk (43%) en Duitsland (36%). 

Uit onderzoek is tevens gebleken dat online consumenten het grootste vertrouwen hebben in webshops in de eigen taal. Nederlandstalige deelnemers beschouwen webshops in de eigen taal als het meest betrouwbaar (77%), gevolgd door Engelstalig (49%) en Franstalig (26%). Franstalige consumenten spreken weer het grootste vertrouwen uit voor Franstalige webshops (77%) en zijn een stuk achterdochtiger over Nederlandstalige webshops (19%). 

Dit is de ideale webshop

Volgens de ondervraagden spreek je van een goede webshop wanneer de prijzen en kosten duidelijk zijn weergegeven. Daarnaast hechten consumenten veel waarde aan lage verzendkosten (geen verzendkosten is natuurlijk al helemaal perfect), snelle levering en gebruiksvriendelijkheid bij het afrekenen. 

Tot slot gaf bijna de helft van de ondervraagden aan het belangrijk te vinden dat een webshop ook een fysieke winkel heeft, terwijl slechts een zeer klein percentage ook echt een pakket of bestelling persoonlijk zou ophalen (4%). 

Bron: safeshops.be

Wilt u ook een ideale webshop? Het begint met betaalgemak voor u en uw klanten. Check hier onze betaalmethoden of vraag direct een vrijblijvende offerte aan. Vragen? Neem dan contact met ons op.