MultiSafepay is the top Payment Services Provider 2021 as named by Emerce 100! Read more

Aantal mobiele betalingen Europa groeit hard

12/13/2016

Mobiel betalen wint steeds meer terrein in Europa, zo blijkt uit onderzoek van VISA onder ruim 36.000 Europeanen. Meer dan de helft van de ondervraagden geeft aan regelmatig via een mobiel apparaat te betalen. Dit is een stijging van ruim 35 procent; vorig jaar was dit nog slechts 18 procent.

In Turkije groeide het aantal mobiele betalers het hardst; maar liefst 91 procent van de Turken geeft aan regelmatig een betaling te doen met een smartphone, tablet of wearable. De top 3 wordt verder aangevuld door Denemarken (89 procent) en Noorwegen (87 procent). Nederland komt niet voor in de top 10, maar ziet het aantal mobiele betaling wel verder stijgen.

 

België nog net in de top 10

Hekkensluiter van de top 10 is België met 75 procent. Van de Belgen geeft 40 procent aan grote, eenmalige aankopen via hun mobiel te betalen (denk aan: meubilair, vliegtickets, etc.). Daarnaast rekent 45 procent van de ondervraagden ook af met hun mobiel voor kleinere aankopen zoals treinkaartjes.

 

Groei mobiel betalen in Nederland: 74 procent

België wordt op de voet gevolgd door ons land, waar 74 procent van de ondervraagden regelmatig zegt te betalen met zijn/haar mobiele apparaat. Nederlanders betalen veelvuldig voor afhaalmaaltijden (48 procent). Tevens doen Nederlanders vaker een grote aankoop via een mobiel apparaat dan in België (45 procent).

 

Gebruik mobiel bankieren stijgt in elke leeftijdscategorie

Per leeftijdsgroep wint mobiel bankieren snel terrein. Onder Generation Y (geboren tussen ongeveer 1977 en 1994) bankiert 68 procent regelmatig via hun smartphone of tablet en is daarmee de grootste gebruikersgroep. Ook de oudere generatie (van 55-64 jaar) maakt gretig gebruik van mobiel bankieren, maar liefst 52 procent. In deze laatste categorie wordt ook de grootste stijging waargenomen ten opzichte van vorig jaar.

 

Digitaal betalen wordt de norm

Mobiel betalen is de toekomst en zal volgens VISA de komende jaren alleen maar toenemen. Vooral met de komst van Apple Pay, Samsung Pay en contactloos betalen zal de stijging voorlopig voortzetten. Digitaal betalen wordt de norm en het digitale landschap zal hier deze trend verder versterken.

Wilt u meer weten over m-commerce en hoe u dit via MultiSafepay optimaal kunt positioneren voor uw webshop? Neem contact met ons op of vraag uw persoonlijke accountmanager om advies.