MultiSafepay is the top Payment Services Provider 2021 as named by Emerce 100! Read more

5 tips voor uw webshop voor de feestdagen

12/13/2016

Nog 70 dagen te gaan en dan is het Kerst. In de aanloop naar de feestdagen wilt u natuurlijk uw vaste klanten tegemoet komen, maar ook nieuwe klanten naar uw webshop trekken. Hier een paar tips die u daarbij kunnen helpen.

#1 Kerstactie

Met een mooie kerstactie trekt u vrij eenvoudig extra klanten aan voor de feestdagen. Zo kunt u bijvoorbeeld een winactie bedenken met een populair product in uw webshop als prijs. Wanneer u een dergelijke actie ook promoot via social media trekt u nóg meer klanten aan en werkt u tegelijk aan linkbuilding. Neem wel goed de regels van het betreffende social media-kanaal door voordat u uw winactie post, zo komt u niet voor verassingen te staan.

 

#2 Search Engine Marketing

Search Engine Marketing (SEM) is een kostenefficiënte manier van betaald adverteren. Hiermee promoot u gemakkelijk uw webshop wanneer potentiële klanten een zoekwoord gebruiken waar u op hebt geboden: deze potentiële hoeft u dus niet te zoeken, want ze zoeken zelf al naar de producten/diensten die u aanbiedt! Dit betekent dat de marketing aansluit op uw doelgroep, waardoor deze vorm van marketing veel efficiënter is dan bijvoorbeeld e-mailmarketing. De kosten kunnen sterk variëren per industrietak, maar deze vorm van gericht adverteren kan u enorm veel websitebezoekers en klanten opleveren.

 

#3 Adverteren via social media

Net als bij SEM kunt u gericht potentiële klanten bereiken via social media. Miljarden mensen hebben een social media-account, dus het bereik is ook enorm. De miljoenen Tweets, likes en foto's bevatten een schat aan informatie over uw klanten. Wilt u weten waar u klanten van houden, wie ze zijn en hoe u met uw producten of diensten hierop kunt inspelen? Social media is hierbij van onschatbare waarde. Met adverteren van social media maakt u gebruik van de informatie die potentiële klanten over zichzelf onthullen. Via Facebook is het bijvoorbeeld mogelijk om gericht te adverteren op basis van demografie, interesses, gedrag en connecties.

 

#4 Betaalgemak

Misschien heeft u deze tip al voorbij zien komen in onze blogpost van november 2015, maar we halen het toch graag weer naar voren. Betaalgemak blijft namelijk een belangrijk punt, zeker met de aanhoudende populariteit van achteraf betalen bij consumenten. Klanten zijn namelijk nog steeds eerder geneigd om een bestelling te plaatsen in een onbekende webshop wanneer hun favoriete betaalmethode wordt aangeboden. Daarnaast zorgt een achteraf betaaloptie voor meer vertrouwen. De consument denkt namelijk: als je hier achteraf kan betalen, dan zit het vast goed met de producten. MultiSafepay biedt inmiddels drie achteraf betaalmethoden: Betaal na Ontvangst, Klarna, en E-Invoicing. Zo is er voor ieder bedrijf wel een passende betaaloplossing. Zorg in ieder geval voor genoeg betaalopties en een goed ingericht betaalproces zodat u zoveel mogelijk online shoppers tegemoet kunt komen.

 

#5 Levertijden

Ook niet bepaald een nieuw gegeven, maar de belangrijkste reden waarom online shoppers afhaken is onduidelijkheid, met name in de vorm van onduidelijke levertijden of onverwachte verzendkosten. Neem een voorbeeld aan grote webshops zoals Bol.com: de leveringstermijn is duidelijk vermeld en de verzendkosten zijn ook helder in kaart gebracht, waardoor je als klant niet voor verassingen komt te staan. Vooral vlak voor de feestdagen is het voor consumenten niet alleen prettig, maar ook belangrijk om te weten waar ze aan toe zijn. Kunt u (bepaalde) producten snel leveren? Pronk hier dan mee. Door een kopje 'verzending' toe te voegen aan uw website kunt u eventuele verzendkosten of (afwijkende levertijden) eenvoudig vermelden op uw website. Dit is beslist geen "conversiekiller", uw klanten stellen eerlijkheid voorop en zullen minder snel een vol virtueel winkelwagentje laten staan wanneer ze goed op de hoogte zijn.